(Prunus nucipersica)
Arbre caducifoli de la família de les rosàcies, originari de la Xina, que pot arribar a fer fins a 6 metres d’alçada. De fet, l’arbre és una varietat del presseguer, així que les seves característiques són molt similars. El seu fruit és la nectarina.
Clima

Arbre exigent en condicions climatològiques. Necessiten unes condicions de fred, però no resisteix a fortes gelades. Al mateix temps, a l’estiu requereix altes temperatures perquè el fruit maduri. Li agraden les terres arenoses, i requereix una aportació constant d’aigua.

Floració

Floreix durant els mesos de març, abril i maig.

Fruit

Fruit de tamany mitjà i arrodonit. Té la pell dura i llisa, a diferència del seu homòleg, el préssec, que la té rugosa. Les nectarines poden tenir la carn groga o blanca, i es caracteritzen perquè aquesta està adherida al pinyol.

Plagues i malalties

Arbre molt sensible a patir fàcilment diverses plagues i malalties. Destaca sobretot la malaltia causada pel fong taphrina deformants, malaltia coneguda més popularment com “l’arrufat del presseguer”. Tot i que no afecta directament el fruit, provoca una reducció de la collita. Al mateix temps, pot patir atacs de pugó, cotxinilles i de mosca de la fruita.

Varietat disponible

ARMKING (primerenca)
FANTASIA (tardana)

GenerFebrerMarçAbrilMaigJunyJuliolAgostSetembreOctubreNovembreDesembre
Transplantació:....
Recol·lecció:.....