(Capsicum annuum)

El pebrot és el fruit de la pebrotera, planta herbàcia anual de la família de les solanàcies, de fulles ovades i enteres, i flors blanques. Procedeix de l’Amèrica tropical, i existeix una gran diversitat de varietats amb flors, colors de fruit, gustos i formes diferents.

És una planta rica en vitamines A, B, C i E. També destaca pel seu contingut en fibra, que ajuda al trànsit intestinal. Hom diu que el seu consum ajuda a lluitar contra l’envelliment de les cèl·lules.

Marc de plantació

Es planta a una distància de 60-90 cm entre línies, i de 40-50 cm entre plantes. No precisa d'un tutor, tot i que és aconsellable posar-ne en zones on hi hagin fortes ràfegues de vent.

Malalties

Podem destacar principalment els atacs de pugó. Per altra banda també es pot veure afectat per l'aranya roja i la mosca blanca.

Consells de cultiu

És una planta que agraeix les temperatures elevades i que vol ser regada freqüentment. La seva collita pot durar uns mesos, tot depenent de les condicions meteorològiques. Un excés de fruit pot aturar el creixement de la planta i reduir les properes collites. Així doncs, cal vigilar que el fruits no madurin en excés.

Calendari de cultiu

 

Les Nostres varietats:

·Pebrot verd italià
·Pebrot verd italià híbrid
·Pebrot gros vermell (tipus morro de bou o de Reus)
·Pebrot gros vermell híbrid (tipus Lamuyo)
·Bitxo
·Bitxo blanc
·Pebrot del Piquillo
·Pebrot de Padrón
·Pebrot de Padrón dolç
·Pebrot groc o bitxo de Girona
·Nyores
·Pebrot d’Almeria
·Pebrot tomàquet NOVETAT!

GenerFebrerMarçAbrilMaigJunyJuliolAgostSetembreOctubreNovembreDesembre
Transplantació:.....
Recol·lecció:.....