(Pisum sativum)

El pèsol és el fruit de la pesolera, planta herbàcia anual de la família de les fabàcies, de tiges enfiladisses i flors blanques o purpúries. Provinent de l’Àsia central, és una de les hortalisses més antigues de la cultura europea.
És un aliment ric en proteïnes i vitamines A, B i C, així com també destaca pel seu contingut en sals minerals, potassi, ferro i zinc. Al mateix temps conté força fibra, cosa que afavoreix el trànsit intestinal.
Els nutrients del pèsol són bons pel cor, ajuden a reduir el colesterol a la sang, i controlen els nivells de sucre. Es poden consumir tendres o secs.

Marc de plantació

Es planta a una distància de 30-60 cm entre línies, i de 10-20 cm entre plantes. Les varietats de mata alta precisen d'un tutor.

Malalties

El problema més habitual sol ser el pugó, tot i que també es pot veure afectat per l'oïdi o el míldiu.

Consells de cultiu

És una planta que li agraden els ambients freds, però cal evitar el seu cultiu en zones de glaçades intenses. No és una planta molt exigent en adob o en reg. En les varietats de mata alta cal posar un tutor o una canya per tal que la planta s'hi enfili, cosa que farà ella sola gràcies als circells.

Calendari de cultiu

 

Les Nostres varietats:

·Pèsol australià o de mata alta
·Pèsol de mitja canya

GenerFebrerMarçAbrilMaigJunyJuliolAgostSetembreOctubreNovembreDesembre
Transplantació:.....
Recol·lecció:.....