(Citrullus lanatus)

La síndria és el fruit de la sindriera, planta anual de la família de les cucurbitàcies, de tiges asprament peloses i flors grogues. És un aliment que conté molta aigua i és pobre en nutrients, tot i que també conté quantitats moderades de vitamines B i C, així com potassi.

És diürètica i es diu que el seu consum ajuda a baixar la tensió arterial. A més a més, degut al seu baix contingut calòric és un element habitual en algunes dietes de control de pes.

Marc de plantació

Es planta a una distància de 200-250 cm entre línies, i de 70-100 cm entre plantes.

Malalties

Sol patir plagues de pugó, mosca blanca i oïdi. També pot ser afectada per l'aranya roja o el míldiu.

Consells de cultiu

S'ha de tenir en compte que és una planta enfiladissa o rastrera, amb un creixement molt ràpid que es pot arribar a estendre uns quants metres. Així doncs cal ser plantada en un lloc força espaiós. És una planta d'estiu que li agrada força la calor i la llum. Té un cicle bastant llarg, i pot ser que en zones fredes o d'estius curts, no tingui temps a desenvolupar-se del tot i faci els fruits petits. De la mateixa manera que passa amb el meló, per evitar que la planta envaeixi massa espai i també per aconseguir fruits més grossos, es recomana esporgar la planta. El més comú és deixar dues primeres branques i, un cop la planta tingui 4 o 5 flors, anar escapçant els brots que neixen, per tal que la planta produeixi només aquests 4 o 5 fruits de forma idònia. S'aconsella plantar més d'una planta per garantir una bona pol·linització.

Calendari de cultiu

 

Les Nostres varietats:

·Síndria negre llisa
·Síndria ratllada
·Síndria empeltada

GenerFebrerMarçAbrilMaigJunyJuliolAgostSetembreOctubreNovembreDesembre
Transplantació:...
Recol·lecció:....