(Cucumis melo)

El meló és el fruit de la melonera, planta herbàcia anual de la família de les cucurbitàcies, de tiges ajagudes, flors grogues i fruits en pepònide.

És un fruit molt refrescant degut a que en la seva composició té un percentatge molt gran en aigua. És ric en sucres i vitamina A i C, i també destaca pel seu gran contingut en potassi, cosa que fa que sigui un aliment diürètic. Al mateix temps, se li atribueix un petit efecte laxant degut a ser ric en fibra.

Marc de plantació

Es planta a una distància de 120-200 cm entre línies, i de 70-100 cm entre plantes.

Malalties

És sensible a plagues de pugó, míldiu, aranya roja, mosca blanca i oïdi.

Consells de cultiu

És una planta enfiladissa o rastrera, amb un creixement molt ràpid i que es pot arribar a estendre uns quants metres. És una planta d'estiu, ja que li agrada la calor i la llum, i es bastant resistent a la sequera. Per evitar que la planta envaeixi massa espai, i per tal d'aconseguir que els fruits siguin més grossos, s'aconsella esporgar la planta. El més comú és deixar dues primeres branques i, un cop la planta tingui 4 o 5 flors, anar escapçant els brots que neixen, per tal que la planta produeixi només aquests 4 o 5 fruits de forma idònia. Pinçar les tiges afavoreix la ventilació de les fulles, disminueix la incidència de fongs i accelera la maduració dels fruits. S'aconsella plantar més d'una planta per una bona pol·linització, ja que les flors que produeix poden ser masculines, femenines o hermafrodites.

Calendari de cultiu

 

Les Nostres varietats:

·Pell de gripau

·Pell groga

GenerFebrerMarçAbrilMaigJunyJuliolAgostSetembreOctubreNovembreDesembre
Transplantació:...
Recol·lecció:.....