(Cichorium endivia)

L’escarola és una planta herbàcia anual de la família de les asteràcies, de fulles arrissades i retallades, i molt apreciada en amanides.
És rica en potassi, àcid fòlic, ferro i calci, i conté vitamines A i C. És una planta depurativa, digestiva i tònica, al mateix temps que es considera un aliment molt beneficiós pel fetge.

Marc de plantació

Es planta a una distància de 40-50 cm entre línies, i de 25-35 cm entre plantes.

Malalties

És una planta que presenta poques malalties, sobretot si és cultivada en èpoques de poca calor. Es pot veure afectada per atacs de pugó o de cargols i llimacs.

Consells de cultiu

Existeixen diferents varietats, segons els tipus de fulla (arrissada o ampla) i segons l'època de trasplantament. Algunes d'aquestes varietats formen un cabdell molt dens i fan les fulles interiors blanques. Hi han altres varietats que no formen aquest cabdell, i només fan fulla. En aquest casos normalment es lliguen les escaroles, o es col·loca un test o un envàs de plàstic a sobre durant uns dies, per tal d'aconseguir blanquejar les fulles interiors. S'aconsella regar amb regularitat, sobretot en èpoques de fortes temperatures.

Calendari de cultiu

 

Les Nostres varietats:

·Cabell d’Àngel

·Fulla arrissada

·Fulla ampla tipus Wallone

GenerFebrerMarçAbrilMaigJunyJuliolAgostSetembreOctubreNovembreDesembre
Transplantació:........
Recol·lecció:.........