(Cucurbita pepo)

El carbassó és el fruit de la carbassonera, planta anual de la família de les cucurbitàcies, originària del sud d’Amèrica.

Es consumeix el fruit immadur, i conté grans quantitats de vitamina C i minerals, com el potassi, el ferro i el zinc. La seva aportació calòrica és molt escassa, cosa que fa que s’utilitzi en dietes d’aprimament.
És un aliment de fàcil digestió, amb propietats diürètiques.

Marc de plantació

La carbassonera ocupa molt d'espai, i es planta a una distancia de 120-160 cm entre línies, i de 60-80 cm entre plantes.

Malalties

Pot patir atacs de pugó, mosca blanca, oïdi i cargols.

Consells de cultiu

Planta molt exigent en llum i calor, al mateix temps que en adob i aigua. La recol·lecció dels fruits s'efectua quan aquests no s'han desenvolupat del tot, ja que els fruits massa madurs no són gaire apreciats. El creixement d'aquests és molt ràpid i s'ha de vigilar cada pocs dies. Una particularitat de les carbassoneres és que produeixen flors masculines i femenines; aquestes darreres s'han de pol·linitzar. Un dels problemes que pot tenir la carbassonera és la falta de pol·linització d'aquestes flors. Això és més habitual en cultius de ciutat, degut a la falta d'insectes. Aquest aspecte s'accentua si cultivem una sola planta, així que és recomanable cultivar-ne com a mínim dos.

Calendari de cultiu

Les Nostres varietats:

·Carbassó verd

·Carbassó blanc

GenerFebrerMarçAbrilMaigJunyJuliolAgostSetembreOctubreNovembreDesembre
Transplantació:....
Recol·lecció:.....