(Spinacia oleracea)

L’espinac és una planta herbàcia anual de la família de les quenopodiàcies, de tija dreta i ramificada, amb fulles sagitades, que es menja com a verdura.
És una de les verdures amb major contingut en vitamines (especialment vitamina C) i antioxidants. També destaca per ser rica en potassi, magnesi i ferro.
Ajuda a prevenir malalties cardiovasculars, l’excés de colesterol i alguns tipus de càncer. Al mateix temps és una planta idònia per realitzar dietes d’aprimament.

Marc de plantació

Es planta a una distància de 30-40 cm entre línies, i de 20-30 cm entre plantes.

Malalties

Cal destacar com a problema més freqüent en els espinacs l'atac de pugó. Si la planta està en un lloc molt humit també es pot veure afectada per fongs i míldiu. Al mateix temps també podem tenir problemes amb cargols i llimacs, sobretot si les plantes són tendres.

Consells de cultiu

A l'espinac li agrada una temperatura fresca, i és capaç d'aguantar bé glaçades lleugeres. Per contra, és una planta que no tolera l'excés de calor. És molt exigent en nutrients, així que convé abonar bé el terreny abans de fer la sembra o el trasplantament. És habitual la pujada prematura de la flor (espigat), i això sol ocasionar-se per falta d'algun nutrient en la planta o per condicions ambientals adverses. Cal tenir el terra fresc, així doncs intentem regar freqüentment.

Calendari de cultiu

 

Les Nostres varietats:

·Espinac de tardor

·Espinac d’hivern

GenerFebrerMarçAbrilMaigJunyJuliolAgostSetembreOctubreNovembreDesembre
Transplantació:......
Recol·lecció:.......