(Cucumis sativus)

Planta herbàcia anual de la família de les cucurbitàcies, de flors grogues i de fruits en pepònide. Destaca pel seu gran contingut en aigua, però és una planta amb poc valor nutritiu. Se li atribueixen propietats diürètiques.

Marc de plantació

Es planta a una distància de 120-200 cm entre línies, i de 50-70 cm entre plantes. És una planta rastrera. Així doncs, es pot deixar créixer al terra, tenint en compte que ocuparà gran espai, o es pot col·locar un tutor per emparrar-se.

Malalties

Les malalties més freqüents són el pugó, la mosca blanca, aranya roja i l'oïdi.

Consells de cultiu

Planta molt exigent en llum i calor, al mateix temps que en adob i aigua. La recol·lecció dels fruits s'efectua quan aquests no s'han desenvolupat del tot, ja que els fruits massa madurs no són gaire apreciats. El creixement d'aquests és molt ràpid i s'ha de vigilar cada pocs dies. Una particularitat de les carbassoneres és que produeixen flors masculines i femenines; aquestes darreres s'han de pol·linitzar. Un dels problemes que pot tenir la carbassonera és la falta de pol·linització d'aquestes flors. Això és més habitual en cultius de ciutat, degut a la falta d'insectes. Aquest aspecte s'accentua si cultivem una sola planta, així que és recomanable cultivar-ne com a mínim dos.

Calendari de cultiu

Les Nostres varietats:

·Tipus francès


GenerFebrerMarçAbrilMaigJunyJuliolAgostSetembreOctubreNovembreDesembre
Transplantació:....
Recol·lecció:.....